Info

Locaties en data worden vastgesteld zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
De kosten van het lesmateriaal zijn tussen de € 30,- en € 80,-

Aanbod

De leeractiviteiten kenmerken zich door de gezellige ambiance en de prettige, enthousiaste en speelse manier van lesgeven. Wij bieden de volgende (leer)activiteiten aan:

• Frans leren spreken en begrijpen    Start nieuwe groep vanaf 15 april om 19.30 uur in Boksum
• Frans leren voor op vakantie
• Frans spreken, koken en eten
• Actief met Franse lessen (voor docenten)
• Frans voor kinderen van de basisschool

Voor cursussen Frans in Drachten, Waskemeer en Feanwâlden kun je ook de website van de Alliance Française Friesland bekijken.

Frans leren spreken en begrijpen

Frans voor beginners die geen of vrijwel geen kennis van de Franse taal hebben of juist als je de kennis van de Franse taal wilt opfrissen of verdiepen. We werken in kleine groepen, waarbij het van en met elkaar leren op een plezierige wijze centraal staat, aansluitend bij de verschillende interesses.

De deelnemers variëren in alle leeftijden. We oefenen in/op prettige locaties, waar je (nog beter) Frans leert spreken en begrijpen. Het beste uit jezelf én de groep halen, zodat je de Franse taal steeds beter leert. We werken met verschillende digitale en geluidsmaterialen. Ervaring met de Franse taal is dus geen vereiste, zolang je maar plezier in het Frans leren hebt.

Start nieuwe groep vanaf woensdag 15 april van 19.30 tot 20.30 uur in Boksum
en vanaf donderdag 2 april van 19.00 uur tot 20.00 uur in Franeker.
Aanmelden kan via het contactformulier op onze site.

 

Frans voor op vakantie

Ga je wel eens op vakantie naar Frankrijk of naar een ander land, waar Frans de voertaal is? Sta je daar, meer dan je lief is, met de mond vol tanden of wil je beter begrijpen wat de mensen om je heen of tegen je zeggen, dan kan dit leertraject je daarbij helpen.
Dit is een ideale voorbereiding voor de vakantie. Veel voorkomende situaties worden geoefend, zodat je je kunt redden in het hotel of op de camping, in het restaurant, met boodschappen doen, bij de dokter, etc. Luister- en spreekvaardigheid staat hierbij centraal. Je leert de Franse taal voor op vakantie in jouw tempo en op jouw wijze. Geschikt voor beginners die hun kennis van de Franse taal willen opfrissen.

Frans spreken, koken en eten

Wil jij ook zo graag goed Frans leren spreken en verstaan? Ben je een Bourgondisch type? Vind je het leuk om samen te koken en te eten? Als dit je aanspreekt, dan is dit atelier wellicht precies wat voor jou!

Samen met 4 tot 5 vriendinnen/vrienden/collega’s ga je koken en gerechten uit de Franse keuken maken (en opeten natuurlijk!). Daarnaast krijg je de gelegenheid om op een plezierige en speelse manier de Franse culinaire taal te leren en te gebruiken, zodat je je in een Franstalig land een beetje verstaanbaar kunt maken op het culinaire vlak.

We gaan dus niet met volle mond praten, maar wel voorkomen dat je met de mond vol tanden zit in een Franstalige eetgelegenheid. Gezellig samen koken en eten en met plezier Frans leren!

Kortom, het recept:
• Een snufje kennis
• Een paar blaadjes materiaal
• Een flinke portie plezier en gezelligheid

Handig en mooie voorbereiding voor de wintersportvakantie, toch?

Aantal ateliers: 1

Fris je Frans op!

Parlez-vous français? Oui un petit peu…

Wil je graag in een ongedwongen en plezierige sfeer je Franse taalkennis bijspijkeren? Voor je werk? Of gewoon om een drankje te bestellen en een praatje te kunnen maken op vakantie? In deze cursus fris je je basiskennis van de Franse taal op.

Tijdens de lessen ga je actief aan de slag met de taal. Hierbij oefen je veel met spreken en luisteren en we gebruiken een gebleken succesvolle leergang als basis voor de lessen.

Tijd: woensdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.
Locatie: Boksum.

Actief met Franse lessen

Escaperoom

Doelgroep: (talen)docenten VO.

Escaperooms zijn populair en vragen van de deelnemers verschillende vaardigheden die je ook nodig hebt om je te kunnen redden in een vreemde taal. Dus waarom zouden we deze elementen niet verwerken in ons Franse taalonderwijs? Je moet als deelnemer goed opletten, puzzelen, en met elkaar samenwerken om binnen een bepaalde tijd tot een oplossing te komen. Leerlingen worden uitgedaagd om kennis in een nieuwe, onvoorspelbare situatie toe te passen en meer denkstappen te gebruiken. Tijdens dit atelier leer en ervaar je hoe je van een klaslokaal een ‘escaperoom’ kunt maken. Je gaat naar huis met praktische ideeën en lesmateriaal om je leerlingen eens op een andere manier met taalvaardigheden aan de slag te laten gaan. 

Aantal ateliers: 1

Ondersteuning bij Taaldorp (spreekvaardigheid)
Op woensdag en vrijdag kunnen we assistentie/ondersteuning bieden voor Taaldorp-activiteiten op VO-scholen. Informeer gerust geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Frans leren voor kinderen van de basisschool

Kinderen van de basisschool uit groep 7 en 8 kunnen op een speelse wijze kennismaken met de Franse taal. Voorop staat daarbij het plezier in het leren van de taal. We werken met een speciaal door ons ontworpen methode met verschillende ludieke activiteiten zoals rappen, zingen, tekenen, etc.
Er komen enkele praktische thema’s aan bod, zoals bijvoorbeeld “kennis maken”, “boodschappen doen”, wat van pas kan komen bij een vakantie in Frankrijk of een Franstalig land.