Info

Locaties en data van de groepslessen worden vastgesteld zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De kosten van het lesmateriaal zijn tussen de € 30,- en € 80,-. We werken in groepen van maximaal 10 deelnemers.

Aanbod

De leeractiviteiten kenmerken zich door de gezellige ambiance en de prettige, enthousiaste en speelse manier van lesgeven. Wij bieden de volgende (leer)activiteiten aan:

• Frans leren spreken en begrijpen  
• Frans leren voor op vakantie
• Fris je Frans op! (Frans à la carte)
• Frans spreken, koken en eten.
• Actief met Franse lessen (voor docenten)
• Soirée littéraire

Voor cursussen Frans in Drachten, Waskemeer en Feanwâlden kun je ook de website van de Alliance Française Friesland bekijken.

Frans leren spreken en begrijpen

Frans voor beginners die geen of vrijwel geen kennis van de Franse taal hebben of juist als je de kennis van de Franse taal wilt opfrissen of verdiepen. We werken in kleine groepen, waarbij het van en met elkaar leren op een plezierige wijze centraal staat, aansluitend bij de verschillende interesses.

De deelnemers variëren in alle leeftijden. We oefenen in/op prettige locaties, waar je (nog beter) Frans leert spreken en begrijpen. Het beste uit jezelf én de groep halen, zodat je de Franse taal steeds beter leert. We werken met verschillende digitale en geluidsmaterialen. Ervaring met de Franse taal is dus geen vereiste, zolang je maar plezier in het Frans leren hebt.

Aanmelden kan via het contactformulier op onze site.

Aantal lessen: 20 van 1 klokuur per week.
Kosten: 350 Euro per persoon (excl. lesmateriaal)

 

Fris je Frans op! (Frans à la carte)

Parlez-vous français? Oui un petit peu/très bien ……

Wil je graag in een ongedwongen en plezierige sfeer je Franse taalkennis bijspijkeren? Voor je werk? Of gewoon om een drankje te bestellen en een (uitgebreid) praatje te kunnen maken op vakantie? In deze cursus fris je je basiskennis van de Franse taal op met een docent die Frans als moedertaal heeft geleerd en ook de Nederlandse taal uitstekend beheerst. Dit leertraject is dus geschikt voor iedereen ongeacht de aanwezige voorkennis. We werken in lesblokken van 5 lessen van 1 klokuur per week/14 dagen/maand en je volgt de lessen op afspraak individueel of als duo. Daarna kun je beslissen of je een vervolg wilt van weer 5 lessen.

Tijdens de lessen ga je actief aan de slag met de taal en je oefent veel met spreken en luisteren. Daarnaast kun je ook afspreken om een boek(je) te lezen/Franse film/documentaire te bekijken en dit nader te bespreken of juist aandacht te besteden aan de grammatica en/of schrijfvaardigheid. Frans à la carte dus!

Aantal lessen: 5 van 1 klokuur per week/14 dagen/maand
Locatie:  Leeuwarden
Wanneer: op afspraak overdag of ‘s avonds
Kosten: 225 Euro voor 5 lessen.

Aanmelden kan via het contactformulier op onze site.

Frans voor op vakantie

Ga je wel eens op vakantie naar Frankrijk of naar een ander land, waar Frans de voertaal is? Sta je daar, meer dan je lief is, met de mond vol tanden of wil je beter begrijpen wat de mensen om je heen of tegen je zeggen, dan kan dit leertraject je daarbij helpen.
Dit is een ideale voorbereiding voor de vakantie. Veel voorkomende situaties worden geoefend, zodat je je kunt redden in het hotel of op de camping, in het restaurant, met boodschappen doen, bij de dokter, etc. Luister- en spreekvaardigheid staat hierbij centraal. Je leert de Franse taal voor op vakantie in jouw tempo en op jouw wijze. Geschikt voor beginners die hun kennis van de Franse taal willen opfrissen.

Aantal ateliers: 6 (van 1,5 uur).
Locatie: Boksum.
Data: woensdagavond. Startdatum: 11 mei 2022.
Kosten: 300 Euro per persoon voor 6 ateliers (incl. lesmateriaal).

Aanmelden kan via het contactformulier op onze site.

Frans spreken, koken en eten

Wil jij ook zo graag goed Frans leren spreken en verstaan? Ben je een Bourgondisch type? Vind je het leuk om samen te koken en te eten? Als dit je aanspreekt, dan is dit atelier wellicht precies wat voor jou!

Samen met 4 tot 5 vriendinnen/vrienden/collega’s ga je koken en gerechten uit de Franse keuken maken (en opeten natuurlijk!). Daarnaast krijg je de gelegenheid om op een plezierige en speelse manier de Franse culinaire taal te leren en te gebruiken, zodat je je in een Franstalig land een beetje verstaanbaar kunt maken op het culinaire vlak.

We gaan dus niet met volle mond praten, maar wel voorkomen dat je met de mond vol tanden zit in een Franstalige eetgelegenheid. Gezellig samen koken en eten en met plezier Frans leren!

Kortom, het recept:
• Een snufje kennis
• Een paar blaadjes materiaal
• Een flinke portie plezier en gezelligheid

Handig en mooie voorbereiding voor de vakantie, toch?

Aantal ateliers: 1

Actief met Franse lessen

Escaperoom

Doelgroep: (talen)docenten VO.

Escaperooms zijn populair en vragen van de deelnemers verschillende vaardigheden die je ook nodig hebt om je te kunnen redden in een vreemde taal. Dus waarom zouden we deze elementen niet verwerken in ons Franse taalonderwijs? Je moet als deelnemer goed opletten, puzzelen, en met elkaar samenwerken om binnen een bepaalde tijd tot een oplossing te komen. Leerlingen worden uitgedaagd om kennis in een nieuwe, onvoorspelbare situatie toe te passen en meer denkstappen te gebruiken. Tijdens dit atelier leer en ervaar je hoe je van een klaslokaal een ‘escaperoom’ kunt maken. Je gaat naar huis met praktische ideeën en lesmateriaal om je leerlingen eens op een andere manier met taalvaardigheden aan de slag te laten gaan. 

Aantal ateliers: 1

Ondersteuning bij Taaldorp (spreekvaardigheid)
Op woensdag en vrijdag kunnen we assistentie/ondersteuning bieden voor Taaldorp-activiteiten op VO-scholen. Informeer gerust geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Soirée littéraire

Heb je zin om deze winter een Frans boek te lezen om je kennis op peil te houden? Lijkt het je leuk om daarover met anderen van gedachten te wisselen? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de soirée littéraire. Je ontvangt dan via de mail nadere informatie.